glijmiddel-waterbasis-siliconen-lubricants
Producten

Glijmiddel op waterbasis of toch op siliconenbasis?

Glijmiddel gebruik je om seks of het gebruik van toys plezieriger en makkelijker te maken. Daarnaast zorgt glijmiddel voor een aangenaam gevoel en maakt het penetratie, zeker bij anale seks, een stuk comfortabeler.
Maar welk glijmiddel is nou het beste of fijnste, en moet je nu kiezen voor glijmiddel op waterbasis, of toch voor glijmiddel op siliconen basis?
Deze keuze is geheel aan jou, maar hangt vooral af van de toepassing er van. Zo hebben beide typen glijmiddelen voor- en nadelen die wij hieronder voor jou hebben uiteengezet.

Glijmiddel op waterbasis is veilig in combinatie met condooms en seksspeeltjes, is huidvriendelijk en zorgt voor een natuurlijk gevoel tijdens het gebruik.
Nadeel van glijmiddel op waterbasis is, dat het sneller opdroogt en door de huid wordt opgenomen waardoor het kan voorkomen dat je tussendoor meer glijmiddel moet aanbrengen. Zeker bij langdurige seks of langdurig gebruik van jouw favoriete seksspeeltje(s).

Glijmiddel op siliconenbasis is veilig in combinatie met condooms, maar kan daarentegen toys die zijn gemaakt van siliconen aantasten. Ook kan het vlekken veroorzaken op kleding en beddengoed. Het droogt niet uit, dus je kunt langer van dit glijmiddel genieten zonder het opnieuw te hoeven aanbrengen.

De keuze van een glijmiddel is persoonlijk, maar nog belangrijker, afhankelijk van het gebruik en de toepassing er van. Bepaal daarom eerst voor jezelf wanneer en waarvoor jij het glijmiddel wilt gebruiken en maak op basis daarvan een (verstandige) keuze.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *